Pití kávy

Napsal Kava.bloger.cz (») v pondělí 18. 2. 2013 v kategorii café, přečteno: 2425×
kava-papua.png

Pití kávy by prý mohlo mít pozitivní účinky, a to nejen ty chuťové!!

Mnozí odborníci se začínají shodovat v tom, že zdraví lidé mohou mít z pití kávy víc než jen aromatický a chuťový zážitek.

Některé studie nejen naznačují, ale přímo dokazují, že káva může člověka "ochránit" před různými zákeřnými nemocemi, které jsou často spjaty s civilizačními onemocněními a také stresem. A řeč je například o zákeřné chorobě, cukrovce. 

Nicméně vždy se objeví nějaké ale. Toto tvrzení samozřejmě nelze nijak paušalizovat a vycházet z nějakých nepřesných premis. Káva totiž musí být pita s rozumem. Tzn., že nesmíme do sebe klopit šálek kávy za šálkem, abychom, jak se traduje, nezemřeli jako Balzac na 50.000 šálků černé kávy. Což je další důležitý aspekt.

Velmi záleží i na druhu kávy. Tedy milovník kafe neboli konzument si může připravit kofeinovou bombu či lehký mok a bude v tom samozřejmě dost rozdíl. Nápoj tedy v závislosti od konkrétního druhu kávy bude obsahovat různé množství kofeinu, ale do 300 miligramů kofeinu na den je to relativně ideální.

Dokonce dlouho tradované informace, že káva automaticky zvyšuje tlak, se neukázaly zcela pravdivé. Mírným konzumentům kávy to prý s tlakem dlouhodobě nijak nezacvičí. Tady by se možná i nabízela otázka, kolik lidí se kávě vyhýbá právě proto, že se domnívá, že káva bude na jejich organismus mít automaticky neblahodárné účinky... A to jsme se ani nedostali k tomu, kolik káva obsahuje užitečných antioxidantů. Inu, laik se diví, kafař zná své.

Takže zkušení kafaři si dají cca 4 šálky a teoreticky mohou pro své zdraví udělat velmi mnoho. A pokud jste doposud kávu nepili, možná jste konečně našli důvod pro pití kvalitní kávy.

Štítky: pití kávy

Komentování tohoto článku je vypnuto.