Tradiční česká pražírna kávy

Napsal Kava.bloger.cz (») v neděli 21. 10. 2012 v kategorii eshopy, pražírny kávy, přečteno: 2636×

V čem se liší pražení kávy doma proti kvalitní pražírně kávy?

Zajisté jste již někdy koupili kávu a doma jste si ji chtěli připravit. Teď ovšem neřešíme to, jak si zalít instantní kávu nebo jak si zalít kafe s lógrem. Máme na mysli koupi zrnkové kávy, kterou si chce člověk pořádně vychutnat.

Domácí pražení kávy samozřejmě možné doma je. Většinou se setkáte s tím, že je to co do přípravy jednoduché a ještě Vám to vyrobí příjemné aroma, které se pak line celou domácností. Abychom tedy byli upřímní, musíme říci, že kávu si můžete upražit na obyčejné pánvi, nebo v mikrovlnné troubě, případně i troubě nebo přímo se speciální pánví na pražení kávy. I tak lze kávu doma slušně upražit a připravit ke konzumaci. Ale ruku na srdce, kdo bude domů kupovat kvalitní pánev na pražení kávy? Spíše to bude nějaká malá náhražka, která sice dokáže připravit dobré kafe, ale ne 100% kávičku, že…

Připravit kvalitní kávu, kterou si zakoupíte jako výběrovou, a doma si ji řádně vychutnat, to chce odborníka na přípravu, nikoli začátečníka. Jak jinak pak docílíte aromatického potenciálu, který jste si zakoupili? Pouze odborník, který již upražil tuny kávy, Vám dokáže připravit lahůdku přesně podle specifik daného druhu kávy. Někdo takový pak může být právem označován jako tradiční česká pražírna kávy.

Nechme tedy tuto voňavou práci odborníkům a vychutnávejme pak doma plnými doušky ze svých šálků to, čemu jiní rozumí u přípravy. My určitě rozumíme konzumaci, takže to nechme tak spravedlivě rozděleno, jak to nyní je těšme se na další kvalitní šálek kávy.


Komentování tohoto článku je vypnuto.