Kvalitní šálek kávy

Napsal Kava.bloger.cz (») v neděli 28. 10. 2012 v kategorii recepty, přečteno: 2280×
salek-kavy_3.png

Co vše budeme potřebovat proto, aby naše káva byla nezapomenutelně lahodná? Podívejme se na to v následujících řádcích.

Takže v první řadě je zapotřebí si ujasnit, jaký druh kávy budu připravovat. Každá káva má svá specifika. Pokud budu chtít připravovat espresso, nebudu k tomu používat stejný druh kávy jako např. na latté nebo cappuccino.

Dále je nutné si uvědomit, jakou chuť kávy upřednostňuji. Pokud totiž upřednostňuji výraznou chuť, asi nesáhnu po jihoamerické kávě, ale vezmi nějakou „afriku“.

Další faktor většinou jako zákazníci příliš neovlivníme. Tím je čerstvost kávy. Např. mletá káva ztrácí část své kvality již po cca 15 minutách po umletí. Ale kávové zrno, tedy nepomletá káva, to je něco trochu jiného. Poněvadž, zde již ovlivním svého dodavatele kávy. A jestliže chci opravdovou kvalitu, nezajdu si pro ni do supermarketu. Objednám si ji třeba přes internet u specialisty na kávu. Přičemž i zde mohou panovat velké rozdíly. Někteří věhlasní se mohou tvářit jako velcí odborníci, ale budou mít naskladněnou starší kávu, a tak budou své služby, respektive zboží sami trochu znehodnocovat. Ale čerstvá káva se u nás v republice nalezne, toho se bát opravdu nemusíte.

Předposledním faktorem, který je nezbytné zmínit, bude pražení kávy. To mohu udělat doma, což má své kouzlo, nebo to nechám na odborníkovi, u kterého ideálně také kávu objednám. I zde se mohu splést, ale na trhu je dost velká konkurence, takže je velmi pravděpodobné, že se na trhu objeví nějaká kvalitní tradiční česká pražírna kávy, že ji respektive naleznete.

Poslední aspekt je bezesporu způsob konzumace kávy. Presso bude docela horké a nebudete ho popíjet 2 hodiny, ale latté ve velkém hrnku určitě vychutnáte o něco déle, atd.

Napsali jsme Vám tedy několik aspektů, které je potřeba brát v úvahu, a tak se můžete nakonec dočkat zasloužené odměny, konce článku a do budoucna kvalitního popíjení Vašeho oblíbeného nápoje, kterým je káva.


Komentování tohoto článku je vypnuto.